image1

Hoe werkt onze interieuruitdaging in-één-dag?

Volg onze stap-voor-stap handleiding voor het verven van een lastige kamer binnen recordtijd.


 

"Ik ben zeer gemotiveerd om te beginnen met de verfklus die ik steeds maar uitstel, maar hoe klaar ik de klus in één dag?"

We hebben al ontdekt hoe we het decoratieproces op kunnen starten na een stressvolle verhuizing. Nu is het tijd om de handen uit de mouwen te steken en een verfkwast te pakken!

Net als bij het bakken van een taart ligt de sleutel tot succesvol decoreren in een nauwkeurige planning en voorbereiding. En verlies je doel niet uit het oog: een mooi geverfde kamer die je met trots aan je vrienden en familie kunt laten zien.

Wil je weten hoe je het aanpakt? Pak onze eenvoudige handleiding erbij:

image2

Voordat je begint

1. Verwijder rommel

Haal alle resterende verhuisdozen weg en doe oude meubels weg waar je geen ruimte voor hebt. Alles wat over is, verplaats je naar het midden van de kamer en bedek je met een stoflaken.

2. Kies en koop je verf

Als je de Flexa Visualizer app nog niet hebt gedownload, doe dat dan nu en kies je kleur en producten uit het Flexa kleurenpalet.

Met deze app vind je de verfwinkel het dichtst bij jou in de buurt.

image3

3. Bedenk hoeveel verf je nodig hebt

Als je de verf hebt geselecteerd, zoek dan de kleur op de Flexa website en voer de afmetingen van de kamer in onze Flexa verfcalculator in. We berekenen dan voor je hoeveel verf je nodig zult hebben.

4. Haal de juiste items in huis voor deze klus

Controleer of de verfkwasten, verfrollers en verfbakken die je nog hebt schoon genoeg zijn en, zo niet, zet ze dan op je boodschappenlijst samen met een rol afplaktape van goede kwaliteit en je geselecteerde Flexa verf.

image4

Verfdag

1. Maak de muren schoon en bereid ze voor

Vul kleine barstjes en gaten met kit, laat drogen voordat je voorzichtig begint met schuren en afnemen met een vochtige doek. Breng dan afplaktape aan rondom het gebied dat je wilt verven.

2. Begin met verven

Gebruik eerst een kleine kwast om mee te beginnen en verf een rand van ongeveer 2,5 cm langs de hoeken, gebruik dan voor de rest van de muur een roller.

3. Veel plezier! Leun nu achterover en wacht tot de verf droog is met een welverdiend kopje thee!

Supertip Als je geen tijd hebt om meer dan één laag aan te brengen, zorg dan dat je roller goed bedekt maar niet volgezogen is, en verdun de verf zoals omschreven op de verfpot.

Veilig en eenvoudig betalen ideal visa amex master card